keskiviikko 22. tammikuuta 2014

ruuat - juomat - kirkko

Aloitetaan ruuilla:


Festnachtkuechli, eli erityistä, ohutta ja makeaa "leipästä". Maistuu vähän roseteilta. Tosi hyvää ja söimme koko paketin, vaikka ei ehkä ois pitänyt.. :DTein jälkkäriksi joulutorttuja kun mentiin tuttavaperheen luokse kylään.


Toi on sellaisesta salaatista tehtyä gratiinia. Ihan sairaan hyvää, minä ja host-äiti oltiin ihan innoissamme. Isä ja tyttö: "das haben wir nicht gern!!" :DTämä leipä leipaistiin tuossa host-isän kanssa (no ei muuten kyllä "leipaistu", kesti nimittäin hyvin yli 3h ton valmistuminen!!) pari viikonloppua takaperin. Päällä on piparitaikinan tyyppinen makea ohut taikina ja alla perinteinen zopf-taikina. Tuli tosi hyvää. :)Ruuasta siirrymme luontevasti juomiin:


Mul onkin omat whisky-lasit. En tosin juo whiskya, ni ei kauheesti hyödytä, mutta tossa on jotenkin kiva sointi.. ;)


Tarkoitus ei ole mainostaa mitään, mutta kyllähän suomalaisen koko minäkuva heittää kuperkeikkaa, kun 0,75l Camparia saa 10 eurolla. Damn you Saksa!


Nää on silti parhaita. < 3


Ja luonteva siirtymä edelleen viinoista kirkkoon: kävin nimittäin edellissunnuntaina kylän kirkossa kuuntelemassa jumalanpalvelusta. Lähinnä oman henkisen rauhan vuoksi ja koska kiinnosti. Tunnin se kesti, puolet tarpeellisista tiedoista meni ohi (koska hoch-deutsch) ja hanuri puutui. Mutta tuli jotenkin kevyempi olo. :)

Mä koitan taasen laitella jottain!
Hejjjjjj.

2 kommenttia:

Pihlaja DeAurora kirjoitti...

ihana ja mielenkiintoinen postaus taas!

vra kirjoitti...

Pihla, haha kiitos! :)