maanantai 19. elokuuta 2013

@Pojanpoika

Viikonloppu vietettiin perheeni karavaanilla joka sijaitsee ranskankielisellä alueella Grandsonissa. Mulle tulee siitä koko ajan mieleen pojanpoika, koska en osaa ranskaa. :DKodista sinne ajaa noin 1,5h jos ei ole ruuhkaa. :) Parasta viihdettä autossa on A:n mielestä iPhonella itsensä kuvaaminen. :D Jos mä osaan, niin laitan tänne yhden hänen videoistaan. Niissä hän pälisee ihan järjettömiä juttuja ja nauraa itselleen. :DDD haha!

^ Tämä heidänkin paikkansa on siis asuntovaunu, jonka eteen on rakennettu toinen tila. Alueella kaikilla on samanlaiset viritelmät. Mulle se oli paikkana vähän vieras, koska en ole koskaan asuntoautoillut. :) Ilmeisesti tämä on kuitenkin Sveitsissä aika tyypillistä, koska maata on vähän ja se on kallista. Kivaa tuolla kyllä oli, mutta suomalaisena on tottunut siihen, että kesämökitä ovat vähän eri laitaa! ;P
Mutta paikka on tosiaan ihan mieletön, tosta on järven rantaan n. 3m - ja mitkä maisemat!!


Tuolla oli muuten tosi paljon joutsenia.


Kylän/kaupungin linnassa oli keskiaikamarkkinat. Mentiin sinne katselemaan ja viettämään kuumaa päivää. Muutenkin molempina päivinä oli todella kuuma, 28C eikä tuulesta tietoakaan. En oikeasti voi käsittää, miten ne keskiaikaiset ritarit tamineissaan kestivät olla siellä!
Eilen koitettiin A:n kanssa pyydystää kaloja järvestä. Siellä on aivan hirvittävästi pikkukaloja mutta niitä on supervaikea saada kiinni. "Kleine Fischli sind MEGAschnell!" sanoi A:kin. :D
(Välihuomatus: Sveitsinsaksassa tungetaan jokaisen sanan perään li-pääte. Se useimmin viestii objektin olevan pieni lajinsa edustaja, kuten Stuhli (= pieni tuoli vrt. Stuhl), Fischli (Fisch), Kindli (Kind), Taschli (Taschen) jne. Hassua!)
I finally did it! Kyllä se siellä on kun tarkkaan katsoo. :)
Kotimatkalla vähän väsytti. Onneksi Lena-nukke oli messissä. :)
Hyvää viikkoa kaikille. < 3

2 kommenttia:

Pihlaja DeAurora kirjoitti...

Voi apua mikä postaus. AIVAN IHANA<3. Mun mummilla ei ollut mökkiä, joten asuntovaunu alueella tuli hengattua. Olihan se kivaa. Kiitos paljon postauksesta! Rakastan ulkomaanpostauksia ja tää oli loistava. Ihana tyttö ja Lena nukke ja sinä ja kaikki<3 awww. Odotan innolla lisää au pair kokemuksiasi!!! TEE VIDEOITAAA! toki pikkusenkin noi hauskat videot olisi kiva nähdä.
Ja olen lukenut saksaa, tosin sitä en enää osaa :( niin hauskat nuo päätteet pikkuiset ja ja ja. mähän meen sekasin innosta kun tää oli niin piristävä postaus...!

vra kirjoitti...

Pihlaja, Oi kiitos mikä KOMMENTTI! :)<3 Ihana kuulla että tykkäsit. Koitan tehdä jotain videoita ja laittaa myös noita A:n sekoiluja jos osaan. :D Mä toivon että munkin saksa tässä paranee, vaikka murre onkin täällä melkoinen.. ;)
Kiitti kommentista, ääääÄääää!